gelid-predstavil-gx-7-rev-2-cpu-chladic
Novinka Gelid představil GX-7 Rev 2 CPU chladič

Gelid představil GX-7 Rev 2 CPU chladič

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

21. 5. 2013 10:00

Specialista na chlazení, společnost Gelid Solutions odhalila svůj nový CPU chladič z řady GAMER, který nese označení Rev 2 GX-7.

Reklama

Nový chladič vychází z oblíbeného modelu původního GX-7, na který byl přidán Slim 12 PL Blue ventilátor. Ke chladiči byla také přidána GC-Extreme teplovodivá pasta. Oproti tradičnímu uspořádání heatpipe nabídne Rev. 2 speciální řadu tepelných trubic. Ty plně využívají přenosnou kapacitu všech sedmi trubic a odvádí tak teplo efektivněji. Chladič poté tvoří hliníkové lamely vyvedené do tvaru “V“. Lamely byly umístěny na střed chladiče, aby bylo dosaženo rovnoměrného proudění vzduchu. Kvůli eliminaci špatně větraných oblastí a vytváření “hotspotů“ jsou do spodu a vrchu chladiče v blízkosti trubic umístěny otvory, kterými je vháněn další vzduch. 

Gelid představil GX-7 Rev 2 CPU chladič
i Zdroj: PCTuning.cz

Ve srovnání se svým předchůdcem disponuje Rev. 2 verze Slim 12 PL Blue ventilátorem, který je kompaktnější a dává tak více prostoru pro oddělání RAM a také pro snadnější instalaci. Slim 12 PL Blue má hydro-dynamické ložisko a rozměry 120×120×15,8 mm. Ventilátor je nasvícen pomocí modrých LED diod. Jedná se o PWM ventilátor, jeho rychlost, resp. teplota může být tedy řízena v BIOSu. Součástí balení je také další GC-Extreme teplovodivá plasta.

Chladič má instalační úchyty vhodné pro sockety AMD AM2, AM2+, AM3, AM3+, FM1 a Intel 775, 1366 a nejnovější 1155 a 1156 stejně jako pláty pro instalaci LGA 775, Core i3, Core i5, Core i7 a to vše v ceně. 

Gelid představil GX-7 Rev 2 CPU chladič
i Zdroj: PCTuning.cz

V ceně jsou zahrnuty úchyty pro RoHS a WEEE a 3 roky záruky. Chladič je již k dispozici a má doporučenou maloobchodní cenu 45 euro, tedy téměř 1 200 korun. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama