next-gen-konzole-novy-xbox-uz-dnes-vecer-playstation-4-castecne-odhalil-svuj-vzhled
Novinka Next-gen konzole: Nový Xbox už dnes večer! PlayStation 4 částečně odhalil svůj vzhled

Next-gen konzole: Nový Xbox už dnes večer! PlayStation 4 částečně odhalil svůj vzhled

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

21. 5. 2013 17:30 13

Aktualizováno: Přidáno živé vysílání z uvedení Xboxu. Nový Xbox bude uvedený dnes večer. Co o něm víme? Spolu s ním bude uvedeno i nové Call of Duty, které bude mít konečně hustou polygonovou síť a simulaci destrukcí. Nakonec nám Sony naznačilo, jak bude PS4 vypadat.

Reklama

Původní novinka:

Konečně jsme se dočkali. Dnes v 19 hodin bude na stránce Xbox.com živý přenos uvedení nové herní konzole Xbox od Microsoftu. Doufejme jen, že Microsoft ukáže svou konzoli v celé své kráse a ne jako Sony, které ukáže finální konzoli až 10. června na konferenci E3.

Next-gen konzole: Nový Xbox už dnes večer! PlayStation 4 částečně odhalil svůj vzhled
i Zdroj: PCTuning.cz

Poslední spekulace se týkají ohledně názvu. První zmínka o Xbox 720 byla v posledních zavrhnuta, jméno by mělo být Xbox Infinity. Ležatá osmička, značící nekonečno, je pak také tvořena dvěma kruhy, což je 720°. Název by teda dával smysl. Poslední spekulace se týkají hlavního procesoru. PlayStation 4 používá APU od AMD s procesorovými jádry Jaguar a podobný čip by měl mít i Xbox. Hovoří se ale o tom, že Microsoft vymění GDDR5 paměti, které u PS4 tvoří operační paměť, za pomalejší GDDR3 a navíc použije eDRAM, se kterou jsme se mohli setkat už u Xboxu 360. Stejně tak uniklý neznámý obrázek, který pravděpodobně představuje nějakou APU jednotku.

Právě s novým Xboxem má být představeno i nové Call of Duty Ghosts. Na sociální videosíti Vine se objevilo video zachycující polygonovou síť modelů v 3D editoru nebo třeba ukázka simulace destrukce kostela. Konzole na to výkon mít budou a zdá se, že vývojáři se posunou o skok dál.

Ale abych dostál nadpisu. Včera Sony zveřejnilo upoutávku na veletrh E3, konkrétně na konferenci Sony konající se 10. června. Zde bude (konečně) ukázána kompletní konzole. Z videa, které je tvořeno rychlými prostřihy, lze postřehnou jen to, že PS4 bude mít černou barvu a oproti PS3 bude mít místo oblého hranatý vzhled.

Zdroj: Vlastní, TweakTown, Sony

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama