amd-predstavilo-rg2133-herni-serie-ram-pameti
Novinka AMD představilo RG2133 herní série RAM paměti

AMD představilo RG2133 herní série RAM paměti

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

9. 5. 2013 13:00 6

AMD je známo jako výrobce grafických karet a procesorů, ale asi před rokem se společnost začala angažovat i na trhu pamětí. AMD dnes oznámil, příchod svého třetího paměťového kitu.

Reklama

Paměti ale ve skutečnosti nevyrábí samo AMD, ale stejně jako u předchozích dvou modelů, je za výrobu zodpovědná společnost Patriot. 

Nová sada pamětí se nazývá Radeon RG2133 a je součástí "Gamer Series" od AMD: Tento kit pamětí se skládá ze čtyř 4 GB modulů, na rozdíl od předchozích sad od AMD, které obsahovaly dva 8 GB modely. Jak už vyplývá z názvu, paměti jsou taktované na frekvenci 2133 MHz. Paměti mají časování 10-11-11-30 a napětí 1,65V. 

AMD představilo RG2133 herní série RAM paměti
i Zdroj: PCTuning.cz

AMD tvrdí, že tento set pamětí je schopen produkovat až o 22% vyšší frame rate než jiné konvenční paměti. Aby tohoto výsledku paměti dosáhly, počítá se pravděpodobně s použitím pamětí v kombinaci s AMD APU, jejíž grafický čip je silně závislý právě na propustnosti pamětí. 

AMD Radeon RG2133 Gamer Series paměťový set bude k dispozici ve Spojených státech koncem tohoto měsíce za doporučenou cenu 155 dolarů, tedy asi za 3 050 korun. Kdy budou paměti k dostání i v Evropě zatím není známo. 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama