western-digital-bude-spolu-se-sandiskem-vyrabet-hybridni-sshd-disky
Novinka Western Digital bude spolu se SanDiskem vyrábět hybridní SSHD disky

Western Digital bude spolu se SanDiskem vyrábět hybridní SSHD disky

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

9. 5. 2013 08:00 6

Od spolupráce si slibují přinést nejtenčí hybridní pevný disk a konkurovat společnosti Seagate, která již má celou řadu 7 i 9,5mm notebookových hybridních disků.

Reklama

Jeden z největších výrobců pevných disků, Western Digital, se včera spojil s výrobcem paměťových karet a flash disků, že budou společně pracovat na hybridních pevných discích, neboli SSHD. Takové disky využívají flash paměti o velikosti několik gigabajtů pro urychlení načítání důležitých souborů, například systémových nebo často používaných a zrychlit tím odezvu systému. Vhodné jsou zejména do notebooků, kde je pouze jedna šachta pro disk. Hybridním diskem uživatel získá rychlejší systém, ale zároveň nepřijde o drahocenné gigabajty v případě SSD.

Western Digital bude spolu se SanDiskem vyrábět hybridní SSHD disky
i Zdroj: PCTuning.cz

Hybridní disky nejsou žádnou novinkou. Již minulý rok jsme měli v testu notebookový hybridní disk Momentus XT od Seagate, který potvrdil, že načítání systému a spouštění aplikací je opravdu rychlejší. Prvním počinem firem Western Digital a SanDisk by měl být notebookový WD Black SSHD, nejtenčí hybridní disk. Doufejme, že se tedy brzy objeví nové hybridní disky a vytvoří se tak konkurence pro ty od Seagate.

Zdroj: Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama