novy-wolfenstein-je-na-ceste-bethesda-pocita-i-s-novymi-konzolemi
Novinka Nový Wolfenstein je na cestě. Bethesda počítá i s novými konzolemi

Nový Wolfenstein je na cestě. Bethesda počítá i s novými konzolemi

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

8. 5. 2013 11:00 1

Ve hře se v těle agenta B. J. Blazkowicze opět utkáme proti Nacistům, kteří chtějí ovládnout svět. Hra poběží na enginu id Tech 5 a vyjde i na nový PlayStation 4 a Xbox.

Reklama

Poslední díl známé série Wolfenstein měl na starosti Activison, tedy konkrétně studia id Software, Raven Software, Pi Studios, Endrant Studios a Blur Studios. Dnes, kdy je to už zase 4 roky od posledního dílu a 21 let od legendární hry Wolfenstein 3D (ten čas ale letí), byl oznámen nový titul s touto značkou. Jmenuje se Wolfenstein: The New Order a vyjde ve 4. čtvrtletí.

Děj zavede hrdinu B. J. Blazkowicze do roku 1960 poválečné Evropy, ovšem s tím rozdílem, že 2. světovou válku vyhráli Němci. Zde budeme muset čelit proti Nacistické přesile mechanických vojáků, a kdo ví, čemu ještě.

Na hře pracuje studio MachineGames pod záštitou vydavatele Bethesda Softworks. MachineGames bylo založeno vývojáři ze studia Starbreeze, které má na svědomí například hru Chronicles of Riddick. Hra poběží na enginu id Tech 5, který byl představen v roce 2007 ale do dnešní doby na něm bylo postaveno zatím jen Rage, plánovaný Doom 4 či The Evil Within a dnes oznámený Wolfenstein: The New Order.

Plánované datum vydání je konec roku 2013 pro současné i budoucí konzole a počítače.

Zdroj: Gamespot

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama