apacer-predstavuje-dvojici-pata-ssd-disku
Novinka Apacer představuje dvojici PATA SSD disků

Apacer představuje dvojici PATA SSD disků

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

19. 4. 2013 12:00 3

Společnost Apacer, výrobce paměťových zařízení, přichází na český trh s novými PATA SSD disky, které kladou důraz hlavně na ochranu dat. 

Reklama

Produkt se začíná prodávat ve dvou variantách, první z nich s označením AFD 257 je 2,5 palcový SSD disk s 44 pinovým konektorem, druhým je potom produkt s označením AFD 187, 1,8“ SSD disk se 40 pinovým konektorem. 

Důvod „návratu“ k rozhraní PATA je jednoduchý, velká část průmyslových PC stále používá sběrnici PATA (IDE), přičemž především starší PC trpí vysokou poruchovostí z důsledku připojení klasických disků. Především z hlediska bezpečnosti dat a poměru cena/výkon jsou SSD disky ideálním řešením pro již zmiňované počítače. Přidanou hodnotou těchto disků jsou pokročilé bezpečnostní funkce  Full Erase (kompletní mazání z bloku běžných uživatelských dat), Destroy (smaže data nejen z běžných datových, ale i systémových bloků) a Virtual Write (chrání data uložená na disku na principu vizualizace zápisu). 

Apacer představuje dvojici PATA SSD disků
i Zdroj: PCTuning.cz

Série SSD disků AFD je dostupná v kapacitách až dod 256 GB a kromě zmiňovaných bezpečnostních funkcí disponují i nejnovějšími technologiemi pro přenos dat jako je PIO Mode 4, MWDMA Mode-2 a Ultra DMA-6.

SLC čipy instalované v discích také garantují funkčnost v rozmezí teplot -40 °C až 85 °C. Ceny jednotlivých variant disků bohužel zatím nebyly zveřejněny. 

Zdroj: TZ Apacer

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama