akitio-predstavuje-externi-256-gb-ssd-s-thunderbolt-rozhranim
Novinka Akitio představuje externí 256 GB SSD s Thunderbolt rozhraním

Akitio představuje externí 256 GB SSD s Thunderbolt rozhraním

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

16. 4. 2013 14:45

Akitio, společnost zabývající se tvorbou externích a síťových harddisků, oznámila vydání nového 256 GB SSD s možností připojení přes Thunderbolt s označením Neutrino.

Reklama

Tento SSD s větší kapacitou se na trhu připojí k již vydané původní 120 GB SSD variantě, se kterou Akitio přišlo v loňském roce. Větší varianta je vydána na popud uživatelů, kterým 120 GB varianta nestačila.  

Díky začlenění rozhraní Thunderbolt do nového SSD disku a vysokému výkonu SATA řadiče, může nový Akitio disk dosáhnout rychlosti přenosu dat až 464 MB/s, čímž se stává nejrychlejším externím paměťovým zařízení na trhu. Toto SSD je tedy vhodné i pro profesionální účely, na ukládání při tvorbě grafiky, či střihu videa. Neutrino, jak se nazývají obě varianty zařízení, je dodáván s thunderbolt kabelem, který z něj činí skutečné "plug and play" řešení.

Akitio představuje externí 256 GB SSD s Thunderbolt rozhraním
i Zdroj: PCTuning.cz

Díky využití portu Thunderbolt jako napájecího zdroje, nepotřebuje jednotka samostatný napájecí adaptér. Tento přenosný disk tudíž nejenže nabízí uživateli vysokou rychlost přenosu ale i flexibilitu a to vše díky rozhraní Thunderbolt. 

Akitio představuje externí 256 GB SSD s Thunderbolt rozhraním
i Zdroj: PCTuning.cz

Stejně jako všechny výrobky od Akitio bude mít disk garantovanou dvouletou záruku. Cena zatím není známa a není také jasné, jestli se tento chytrý výrobek dostane i k nám, poněvadž firma má především americkou distribuci.

Disk by měl ale být k sehnání na Amazonu či třeba na eBay, jako jeho předchozí verze.

Zdroj: TechPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama