amazon-pry-pripravuje-kindle-phone-ma-mit-4-7palcovy-displej
Novinka Amazon prý připravuje Kindle Phone. Má mít 4,7palcový displej

Amazon prý připravuje Kindle Phone. Má mít 4,7palcový displej

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

28. 3. 2013 15:00 3

Telefon od Amazonu se již nějakou dobu chystá a má jej na starost firma, která navrhla tablety Fire a čtečky. Měl by mít dvoujádrový Snapdragon a 4,7palcový displej s rozlišením 1280 × 768 pixelů.

Reklama

Již minulý rok se začalo proslýchat, že Kindle uvede letos také svůj chytrý telefon. Ten by měl být uvedený někdy během 2. a 3. čtvrtletí spolu s novými tablety Kindle Fire. Původně měl být na trhu již ve 2. čtvrtletí, ale prý byl pozdržen kvůli změnám vzhledu či velikosti úhlopříčky displeje. Ta by měla být 4,7 palce (původně 4,3”) s rozlišením 1280 × 768 pixelů.

Amazon prý připravuje Kindle Phone. Má mít 4,7palcový displej
i Zdroj: PCTuning.cz

Takto by mohl Kindle Phone vypadat

Na telefonu by měla pracovat firma Ensky Tech, dceřiná společnost Foxconnu, která má na svědomí i tablety Fire a elektronické čtečky. Telefon by měl pohánět dvoujádrový procesor Qualcomm Snapdragon s frekvencí 1,5 GHz, dále by měl být vybavený 1 GB operační paměti a 8 nebo 16GB úložištěm.

Operačním systémem bude zcela jistě velmi modifikovaný Android, stejně jako je tomu u tabletů Kindle Fire. Cena telefonu by prý měla být mezi 100 a 200 dolary (2 400–4 900 Kč). Jaký názor máte na chytrý telefon od Amazonu?

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama