apacer-predstavuje-tenky-a-odolny-ssd-disk-sdm4
Novinka Apacer představuje tenký a odolný SSD disk SDM4

Apacer představuje tenký a odolný SSD disk SDM4

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

22. 3. 2013 10:00 4

Společnost Apacer, výrobce pameťových zařízení, představila nový tenký SSD disk SDM4 7P/180D Slim se sedmipinovým SATA konektorem. 

Reklama

Disk by měl být určen pro nasazení v průmyslových zařízeních, u nichž jsou kladeny vysoké nároky na malé rozměry a mobilitu. 

Disk SDM4 váží něco mezi 3 a 4 gramy a jeho tloušťka by měla být cca 6,5 milimetrů. Samotný disk má tedy rozměry přibližně 40% velikosti současných  mSATA SSD disků nasazovaných v ultraboocích. Apacer nabízí dvě provedení disku ultra slim SSD 7P/180D a to variantu s krytem a bez krytu. Disk je dostupný v kapacitách až 16 GB (SLC) a až 32 GB (MLC). Disk podporuje široký rozsah provozních teplost od -40 do +85 °C, za zmínku také stojí, že by měl být disk odolný proti nárazům a vibracím. 

 

Apacer představuje tenký a odolný SSD disk SDM4
i Zdroj: PCTuning.cz

 

SSD disk SDM4 je vybaven 7pinovým SATA konektorem. Díky jeho designu dokáže konektor zabránit selhání během pohybu a zajistit vysokou stabilitu systému. Tenké provedení by mělo také zajistit lepší proudění vzduchu v zařízení (bedně). Disk je také vybaven technologií ECC pro kontrolu opravy chyb a funkcí inteligentního obnovení při chybě napájení. Podporuje také příkaz Trim, který zvyšuje jeho stabilitu.

 

Apacer představuje tenký a odolný SSD disk SDM4
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Společnost Apacer s disky již zaznamenala úspěch, když vyhrálá 21 cen v rámci soutěže Taiwan Excelence. Ceny jednotlivých variant disků zatím nejsou známy.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama