asus-pripravuje-smartphone-s-procesorem-intel-atom-z2580
Novinka Asus připravuje smartphone s procesorem Intel Atom Z2580

Asus připravuje smartphone s procesorem Intel Atom Z2580

Mirek Kočí

Mirek Kočí

20. 3. 2013 13:00 4

Společnost Asus, přední výrobců notebooků a grafických karet, připravuje smartphone s operačním systémem Android a procesorem od Intelu. Tchajwanské noviny Digitimes upřesňují, že srdcem telefonu se stane dvoujádrový Atom Z2580, který podporuje technologii Hyper-Threading.

Reklama

Přestože 32nm čip obsahuje jen dvě fyzická jádra, dokáže díky technologii Hyper-Threading zpracovávat až 4 vlákna naráz. Nabídnout by tak měl hodně slušný výkon, a to i s ohledem na svou vysokou frekvenci 2 GHz. Stejný procesor je také použit ve smartphonu Lenovo K900, jenž se v Číně začne prodávat za měsíc.

Novinka Asus bude patřit k větším telefonům. Dle všeho bude její přední část pokrývat obrazovka s úhlopříčkou 5 až 5,5 palce. Dostupnost na evropském trhu, včetně toho českého, je stále ve hvězdách.

V poslední době se často hovoří také o nástupci Nexusu 7, který by měl přinést Full HD displej a výkonnější procesor.Ten má vyrobit firma Qualcomm. Za nejlevnější variantu referenčního tabletu Googlu by měl uživatel zaplatit 249 dolarů.

Asus připravuje smartphone s procesorem Intel Atom Z2580
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Digitimes

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama