apacer-miri-na-nas-trh-s-bambusovymi-flash-disky-ah153
Novinka Apacer míří na náš trh s bambusovými flash disky AH153

Apacer míří na náš trh s bambusovými flash disky AH153

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

18. 3. 2013 15:45 4

Jak jsme již avizovali v prosinci, společnost Apacer, výrobce paměťových prodůktů, přichází už i do našich končin s 64 GB flash disk AH153. Zajímavostí této flash je její nápadité konstrukční zpracování v podobě tvaru bambusové tyče.

Reklama

Vzhled flash disku AH153 staví na ergonomicky zakřiveném těle, které se dobře drží, a proto ho lze snadno zapojit i odpojit od slotu USB. Čepička konektoru by měla mít speciálně upravené uchycení, které by mělo zabránit její ztrátě. Design, který napodobuje růst bambusové tyče, umožňuje skládat jednotlivé flash disky za sebe. 

Apacer míří na náš trh s bambusovými flash disky AH153
i Zdroj: PCTuning.cz

Tato novinka je inspirována vzhledem bambusu, což je v některých kulturách symbol odolnosti, pevnosti a dlouhověkosti. Odolnost zajišťuje guma, která pokrývá celé tělo flash disku a ve spojení s technologií Chip-on-Board současně zvyšuje odolnost vůči vlhkosti, prachu a nárazu. Apacer AH153 bude prodáván v zelené barvě a měl by mít kapacitu od 16 do 64 GB. Díky možnosti připojení pomocí USB 3.0 (kompatibilní i s USB 2.0) je zaručena velká rychlost přenosu až 90 MB/s. 

Apacer nabízí i vzledově podobný model s označením AH137, který podporuje pouze USB 2.0 a nabízí kapacitu od 4 GB do 32 GB. Tento model je vyveden ve světlejším žlutém provedení. Tělo obout produktů je velmi kompaktní o rozměrech 33,4 x 20,2 x 11,3 mm a hmotnosti 6 g. 

Apacer míří na náš trh s bambusovými flash disky AH153
i Zdroj: PCTuning.cz

Společnost navíc slibuje, že při koupi bude uživateli poskytnut zdarma speciální software pro kompresi dat do formátu ACE, díky němuž lze zvýšit efektivní kapacitu až o 500%. Cena zařízení pro nás trh prozatím není známa. 

Zdroj: Tisková zpráva Apacer

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama