pqi-uvede-bezdratove-disky-air-bank-s-funkci-nas-a-ap
Novinka PQI uvede bezdrátové disky Air Bank s funkcí NAS a AP

PQI uvede bezdrátové disky Air Bank s funkcí NAS a AP

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

15. 3. 2013 13:00

Pevné disky mají kapacitu 500 a 1 000 GB. Pro přenos dat jsou vybaveny Ethernetem, USB 3.0 a WiFi. Díky těmto síťovým rozhraním může fungovat jako přístupový bod nebo přenosný NAS.

Reklama

Poslední inovací na poli externích disků, která se pomalu začíná rozmáhat, je bezdrátový přístup. Disk můžete mít někde v bytě položený na stole, nebo v batohu při cestě do školy a mít dostupná všechna uložená data. Výhodou je zvýšení celkové kapacity pro chytré telefony a tablety, nevýhodou však nutnost baterii nabíjet. Společnost PQI nově uvedla také svoje bezdrátové externí disky, které ale díky přítomnosti Ethernetu mohou sloužit také jako přístupový bod nebo přenosný NAS.

PQI uvede bezdrátové disky Air Bank s funkcí NAS a AP
i Zdroj: PCTuning.cz

Mimo Ethernetového připojení disky disponují ještě zmíněnou WiFi a také rychlým rozhraním USB 3.0. Air Bank 6W31 (opravdu nejde o produkt české zelené banky) má rozměry 77 × 135 × 20,5 mm a váží 250 gramů. Baterie Li-Pol baterie vydrží 5 hodin stálého provozu a je nabájena skrz USB rozhraní. K dostání bude v kapacitách 500 GB a 1 TB.

Disky budou k dostání od 22. března v černé a bílé variantě. 500GB model bude stát 15 800 Yenů (4 000 Kč) a 1TB poté 19 800 Yenů (5 000 Kč).

V současné době pro vás také připravujeme recenzi podobných bezdrátových disků (bez funkce AP). Pokud byste měli nějakou otázku či přání, které chcete zjistit a vidět v recenzi, napište jej do komentářů.

Zdroj: Hermitage Akihabara

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama