kingmax-prichazi-s-pro-extreme-radou-pametovych-karet
Novinka Kingmax přichází s Pro Extreme řadou paměťových karet

Kingmax přichází s Pro Extreme řadou paměťových karet

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

13. 3. 2013 10:30

 Nová série paměťových karet s názvem Kingmax Pro Extreme se bude skládat ze tří modelů. Bude se jednat o SDXC kartou s kapacitou 64 GB a SDHC karty o velikostech 16 GB a 32 GB.

Reklama
SDHC 16 GB varianta by měla být velmi dobrá volba především pro fotografy, kdežto větší varianta by měla být vhodné i pro nahrávání videa a to ve Full HD a to klidně i ve 3D. Karta by měla pojmout až 320 minut při rozlišení 1080p a 28Mb/s, či 11 440 fotografií. Aby bylo vůbec možné nahrávat na podobná média je zapotřebí vysoká rychlost zápisu, a tu zajistí právě pouze standardy SDHC a SDXC.

 

Kingmax přichází s Pro Extreme řadou paměťových karet
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Samozřejmě, že karty dokážou dosáhnout až přenosové rychlosti 60 MB/s (měl by být podporován UHS ultra-hight-speed režim SDR104). Kingmax  karty také provádí kontrolu a opravu dat (ECC), což by mělo zajistit větší životnost karty a zaručit dlouhodobou integritu uložených dat. 

 

Karty by měly být tepluvzdorné, mrazuvzdorné a odolné proti magnetickému porušení, to znamená, že kartu můžete používat či nosit bez obav snad kamkoliv. Rychlost čtení u SDHC Extreme Pro karet by měla dosahovat až 85 MB/s, zatímco rychlost zápisu by se měla pohybovat okolo 40 MB/s. Ve verzi SDXC by měla být rychlost čtení až 90 MB/s a rychlost zápisu až 60 MB/s.  

 

Všechny tři karty by měly být v souladu se standardem SDA 3.0 a splňovat kritéria třídy 10. Zatím bohužel nejsou známy ceny těchto karet. 

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama