amazon-skupuje-domeny-nejvyssiho-radu-souvisejici-s-knihami
Novinka Amazon skupuje domény nejvyššího řádu související s knihami

Amazon skupuje domény nejvyššího řádu související s knihami

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

13. 3. 2013 06:00

Amazon se snaží skoupit domény, jako například .book, .author, .read apod, tedy domény týkající se čtení a knih obecně. Konkurenční společnosti Barnes & Nobles se to příliš nelíbí. 

Reklama

Proti tomuto „lovu“ se zásadně postavili vydavatelé z organizace Authors Guild and Association of American Publishers, kteří tvrdí, že tento krok je protisoutěžním jednáním. V čele odporu je firma Barnes & Noble, která je tímto krokem nejvíce pobouřena a tvrdí, že se takto Amazon snaží ublížit konkurenci v knižním a vydavatelském byznysu.

Amazon skupuje domény nejvyššího řádu související s knihami
i Zdroj: PCTuning.cz

Zatímco ICANN přemýšlí, že by propůjčil práva k řízení přípon jako .com či .org některým organizacím a společnostem, giganti jako Google, Microsoft a Amozon bojují o domény, které obsahují .app nebo .movie. 

Pokud protesty na toto skupování dolehnou k těm správným uším, může Amazon přijít nejen o tyto domény, ale také o 20% z poplatku za žádost. Tento poplatek podle všeho činil 185 tisíc dolarů. Je možné, že tento masivní nákup domén je znamením budoucích produktů Amazonu. Že by se Amazon chystal vyjít na světlo světa s nějakým novým tabletem?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama