hp-elitebook-revolve-810-konvertibilni-tablet-pc-nove-generace
Novinka HP EliteBook Revolve 810: Konvertibilní tablet PC nové generace

HP EliteBook Revolve 810: Konvertibilní tablet PC nové generace

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

1. 3. 2013 19:00 8

Kvalitní hořčíkové tělo, 11palcový dotykový displej s perem, podsvícená klávesnice a dokovací stanice. K tomu SSD a procesor Intel. Potřebujeme víc? Když pomineme peníze, tak ne.

Reklama

HP včera oficiálně představilo v České republice nový konvertibilní tabletový počítač EliteBook Revolve 810, který byl také dnes k vidění v Ultrabook Trucku. Dá se říct, že je to tablet a ultrabook, spojené otočným kloubem. Ten se však dá otočit jen jedním směrem, takže si musíte dávat pozor. Displej je totiž dotykový a můžete na něj patlat rukama nebo použít dotykové pero. Díky kloubu z notebooku pohodlně uděláte trochu těžší tablet s vysokým výkonem a plnohodnotnými Windows 8.

HP EliteBook Revolve 810: Konvertibilní tablet PC nové generace
i Zdroj: PCTuning.cz

Celé tělo je vyrobeno ze slitiny hořčíku a displej chráněný sklem Gorilla Glass 2. Díky tomu je váha přístroje příjemných 1,4 kilogramu. Úhlopříčka displeje je 11,6 palce a má rozlišení 1366 × 768 pixelů. Klávesnice je podsvícená a touchpad je klikací po celé ploše.

HP EliteBook Revolve 810: Konvertibilní tablet PC nové generace
i Zdroj: PCTuning.cz

HP Revolve disponuje dokovacím konektorem, který rozšíří stávající konektivitu v podobě jednoho Ethernetu, dvou USB 3.0 a DisplayPortu na další čtyři USB 3.0, druhý Ethernet, druhý DisplayPort, VGA, zvukový vstup a výstup. Dokovací stanice stojí okolo 3 000 Kč.

Uvnitř notebooku pracuje dvoujádrový procesor Intel Core i5-3437U s HyperThreadingem a frekvencí 1,9 GHz (2,9 GHz Turbo). Dále je to WiFi, 3G modem, Bluetooth, NFC a ještě slot pro microSD kartu. SSD disk a operační paměť záleží na konfiguraci. Na trhu budou dvě možnosti – 4 GB operační paměti a 128GB SSD, nebo 8GB operační paměť a 256GB SSD. Oba s operačním systémem Windows 8 Pro. Výdrž baterie je 8 hodin.

Doporučená koncová cena začíná na 35 499 Kč s DPH, což vzhledem k míření na podnikovou sféru, je celkem přijatelné.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama