lg-koupilo-webos-chce-jej-pouzit-do-chytrych-televizi-prvni-prijdou-pristi-rok
Novinka LG koupilo webOS, chce jej použít do chytrých televizí. První přijdou příští rok

LG koupilo webOS, chce jej použít do chytrých televizí. První přijdou příští rok

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

28. 2. 2013 06:00

Operační systém to byl dobrý, ale v té době byl na vzestupu Android a webOS si nenašel cestu. Třeba přežije na chytrých televizích, které uvede LG příští rok.

Reklama

Operační systém to nemá lehké. Původně se jednalo o systém Palmu, pojmenovaný jednoduše PalmOS. Ten následně odkoupilo HP, které jej chtělo použít pro své chytré telefony a tablety. Jak to dopadlo, všichni víme – tablet TouchPad byl ve výprodeji za 99 dolarů a skončila éra webOS i chytrých telefonů od HP. Tento systém však nyní odkoupilo LG, které jej chce nasadit ve svých chytrých televizích pro rok 2014.

LG koupilo webOS, chce jej použít do chytrých televizí. První přijdou příští rok
i Zdroj: PCTuning.cz

Současná skupina vývojářů, která na webOS stále pracovala, už nějakou dobou vyvíjí aplikace pro zobrazení na velkých úhlopříčkách televizí. Je to například YouTube apod. Jak se ale systém, původně určený pro dotyková zařízení, bude ovládat na televizi? Doufejme, že si s ovládáním vývojáři poradí dobře. Současné chytré televize od LG mají šikovnou vychytávku Magir Remote, kdy lze dálkovým ovladačem řídit kurzor na televizi. Bude tohle ale stačit?

Zdroj: The Verge

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama