mwc-2013-slate-7-prvni-tablet-s-androidem-od-hp
Novinka [MWC 2013] Slate 7: První tablet s Androidem od HP

[MWC 2013] Slate 7: První tablet s Androidem od HP

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

25. 2. 2013 09:00 1

S tabletem TouchPad to nevyšlo, vyjde to s levným Androidem? Ten nabízí Beats Audio a přímou podporu tisku na tiskárnách HP ePrint. Bude to ale stačit?

Reklama

Nedávno jsme vás informovali o tom, že HP se rozhodlo po neúspěchu s vlastním tabletem TouchPad, jež byl vybavený vlastním operačním systémem webOS, vstoupit na trh s Androidími tablety. Tak se opravdu stalo a na MWC 2013 byl k vidění Slate 7, první tablet s Androidem od HP.

[MWC 2013] Slate 7: První tablet s Androidem od HP
i Zdroj: PCTuning.cz
[MWC 2013] Slate 7: První tablet s Androidem od HP
i Zdroj: PCTuning.cz

Ten je určen jako konkurence levným tabletům a Nexusu 7 od Googlu. Slate 7 má displej s úhlopříčkou 7 palců a rozlišením 1024 × 600 pixelů a jedná se o typu FFS+ (měl by být podobný typu IPS, ale s lepší čitelností na slunci). O výkon se stará dvoujádrový procesor ARM Cortex-A9 s frekvencí 1,6 GHz a 1 GB operační paměti. Vnitřní úložiště pak tvoří 8 GB flash paměti, které lze rozšířit o microSD kartu. V tabletu je WiFi a Bluetooth 2.1, nenajdete zde ale GPS modul. Vpředu nad displejem se nachází 1,2Mpx webkamera, vzadu pak ještě 3Mpx fotoaparát.

Tablet má pogumovaná záda, nebudou zde tedy zůstávat otisky prstů a bude se lépe držet. Tloušťka zařízení je 10,7 mm a váží 362,8 gramů. Okolo je umístěný kovový rámeček. Dole jsou stereoreproduktory s podporou Beats Audio. Baterie vydrží 5 hodin při přehrávání videa. Operačním systémem je čistý Android 4.1 Jelly Bean s integrovanou podporou tisku.

HP Slate 7 bude stát 169 dolarů (4 000 Kč) a má být konkurencí pro Nexus 7 za 5 500 Kč. Oproti Nexusu má fotoaparát, slot na paměťovou kartu a nižší cenu. Nexus má naopak 4jádrový procesor, GPS, NFC a více pohybových senzorů. Dostupný bude od dubna v červené a stříbrné barvě.

Zdroj: The Verge

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama