zte-open-prvni-telefon-s-operacnim-systemem-firefox-os
Novinka ZTE Open, první telefon s operačním systémem Firefox OS

ZTE Open, první telefon s operačním systémem Firefox OS

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

24. 2. 2013 06:00 5

Telefon, na kterém byl prezentován operační systém Firefox OS, dostává jasné rysy. Jmenuje se ZTE Open a výbavou zamíří do nižší třídy.

Reklama

Vývojáři webového prohlížeče Firefox již pomalu dokončují jejich vlastní operační stystém Firefox OS, který již je možné vyzkoušet na současných telefonech se systémem Android. Na veletrhu CES byl k vidění i testovací telefon od firmy ZTE. Tento exemplář nyní dostal jméno a úplné specifikace.

ZTE Open, první telefon s operačním systémem Firefox OS
i Zdroj: PCTuning.cz

Telefon se bude jmenovat ZTE Open a poběží na již zmíněném Firefox OS. Mobil má displej s úhlopříčkou 3,5 palce a rozlišením 480 × 320 pixelů. Řídícím čipem bude jednojádrový procesor Qualcomm MSM7225A na architektuře Cortex-A5 (tedy Snapdragon S1) s frekvencí někde mezi 600 a 800 MHz. Systémové specifikace dotváří 256 MB operační paměti a 512MB stálé úložiště.

Na zadní straně najdeme fotoaparát s rozlišením 3,2 Mpx a hlasitý reproduktor. Mezi bezdrátové sítě bude patřit WiFi, Bluetooth 2.1, FM radio a také GPS. Cena, datum uvedení a další informace se dozvíme jistě z Mobile World Congress v Barceloně, který začíná už zítra. I proto sledujte dceřiný web Svět Aplikací.

Zdroj: Engadget

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama