hp-uvedlo-nejrychlejsi-inkoustovou-tiskarnu-officejet-pro-x
Novinka HP uvedlo nejrychlejší inkoustovou tiskárnu OfficeJet Pro X

HP uvedlo nejrychlejší inkoustovou tiskárnu OfficeJet Pro X

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

18. 2. 2013 15:30 7

Tiskárny používají technologie PageWide, díky které jsou schopné vychrlit celý zásobník 500 potištěných papíru za 7 minut. Podporují tisk přes internet a provoz je o polovinu levnější než u konkurenčních produktů.

Reklama

Společnost HP nedávno oslavila 25. výročí inkoustových tiskáren a vydala přitom nové tiskárny řady Officejet Pro X. Ty jsou zapsány do Guinnessovy knihy rekordů, jako nejrychlejší tiskárny na světě. V testu se tisklo 500 stránek a HP to zvládlo za 7 minut a 19 sekund. První tiskárnu uvedlo HP v únoru 1988. Cena byla tehdejších $995 a tiskla rychlostí 2 stránky za minutu. Za 25 let firma prodala více než 600 milionů tiskáren.

HP uvedlo nejrychlejší inkoustovou tiskárnu OfficeJet Pro X
i Zdroj: PCTuning.cz

Za minutu dokáže tiskárna vytisknout 70 stránek. To vše díky technologii HP PageWide, u které se pohybuje pouze samotný papír. Tisková hlava zůstává v klidu a tiskne všemi čtyřmi pigmentovými barvami zároveň. Nové tiskárny jsou v provedení multifunkce nebo pouze samotné tiskárny. Tiskárny disponují funkcí ePrint pro tisk přes internet. Všechny modely mají zásobník pro 500 listů papíru.

Produkty řady Officejet Pro X 400 a 500 budou začínat na ceně 449 dolarů (10 300 Kč) za obyčejnou tiskárnu, od 649 dolarů za multifunkci (15 000 Kč).

Zdroj: Xbit Labs

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama