vysledky-nvidie-za-q4-2012-jsou-slusne
Novinka Výsledky Nvidie za Q4/2012 jsou slušné

Výsledky Nvidie za Q4/2012 jsou slušné

Z. Obermaier

Z. Obermaier

15. 2. 2013 10:15 26

Nvidia měla nejlepší rok ve své historii, jako jednou z mála s ní krize nezamávala

Reklama
Výsledky Nvidie za Q4/2012 jsou slušné
i Zdroj: PCTuning.cz

Rok 2012 byl pro mnohé firmy etablované převážně na PC trhu dost velké zklamání, prodeje PC klesají a už ani Čína a rozvojové země trh s počítači neoživují dostatečně. Doplatili na to v AMD a horko těžko se teď snaží se dostat na trhy jež dlouhá léta bláhově zanedbávali. Nvidia měla nos na to, že PC je do budoucna už samotné neuživí. I přesto, že grafické karty stále tvoří 60 procent zisku společnosti, jejich podíl bude klesat. V tuto chvíli ale Nvidii stále ještě živí. Podívejme se na čísla.

V posledním kvartále roku 2012 utžila Nvidia 1,1 miliard dolarů, z toho je čistý zisk 174 milionů dolarů. V předchozím kvartále byly tržby 1,2 miliardy a čistý zisk 209 milionů. Hrubá marže je stále na luxusních 53 procentech. Za loňský rok si tedy Nvidia připisuje na účty 600 milionů dolarů. Jen pro srovnání, AMD je ve ztrátě 1,2 miliardy dolarů a Intel v zisku 11 miliard dolarů. Jak řekl ředitel společnosti, rok 2012 byl pro Nvidii nejůspěšnější v historii. Všem produktům se dařilo a zákazníci je chtěli. Předpověď na příští rok počítá s podobně dobrými výsledky.

PS. Ještě drobná perlička na závěr, na PCT se s recenzí GTX Titan možná nesetkáte v nejbližší době, kvůli velice zvláštní taktice Nvidie. Více vám o tom řeknu v obšírnějším článku o víkend. Možná bude mít nadpis, podobný tomu, jak se před nedávnem vyjádřil Linus Torvards na účet zmíněné firmy.

Update Vašek Vlček - na žádost zastoupení Nvidie zatím nebudeme komentovat dostupnost samplů...

Zdroje: Nvidia

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama