hp-pripravuje-tablet-se-systemem-android-pohaneny-tegrou-4
Novinka HP připravuje tablet se systémem Android poháněný Tegrou 4

HP připravuje tablet se systémem Android poháněný Tegrou 4

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

15. 2. 2013 06:00 1

Pokud tomu opravdu tak je, měli bychom se brzy dočkat oznámení o novém high-endovém tabletu s Adroidem z dílen společnosti HP. A později možná i dalších zařízení.

Reklama

Společnost Hewlett-Packard se zaměřovala vždy spíše na osobní počítače, notebooky a servery, tedy na business sféru. V roce 2010, kdy se začínal rozmáhat operační systém Android, a tablety s chytrými telefony začaly být populární, přišlo HP se svým operačním systémem webOS. Sám o sobě byl velice dobrý, avšak vaz mu zlomilo málo aplikací. Pro tento systém se objevilo pár chytrých telefonů a také tablet TouchPad v roce 2011. Nakonec vše bylo označeno za fiasko. V současné době se tak zabývá pouze platformou Windows, na které má 2 tablety.

HP připravuje tablet se systémem Android poháněný Tegrou 4
i Zdroj: PCTuning.cz

To by se ale mohlo v průběhu roku změnit, protože to vypadá, že HP připravuje tablet s procesorem nVidia Tegra 4 a operačním systémem Google Android. Společnost nechce nečinně přihlížet, jak ostatní výrobci osobních počítačů zvyšují zisky prodejem tabletů. Podle Red Write ale „HP použije systém Android pro mobilní zařízení“. Může jich tedy být víc a prvním by měl být high-endový tablet s Tegrou 4.

Zdroj: Xbit Labs

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama