americti-politici-chteji-zilegalizovat-vulgarni-fotomontaze
Novinka Američtí politici chtějí zilegalizovat vulgární fotomontáže

Američtí politici chtějí zilegalizovat vulgární fotomontáže

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

15. 2. 2013 09:00 2

I zábava má své meze. A fotomontáže většinou do zábavy patří. Pokud ji ale překročíte, už to nemusí být vtipné. V USA by za to mohla být pokuta 1 000 dolarů.

Reklama

Je běžné, že pokud se objeví nějaké zajímavé informace o vysoce postavených lidech, sedají někteří k počítačům a v grafických programech předělávají realitu. Vytvářejí fotomontáž, která má většinu lidí pobavit a dotyčného například ztrapnit. Ovšem ve státě Georgia v USA byl v období voleb zneužit jistý Earnest G. Smith, když jeho obličej nějaký vtipálek vložil na fotografii černocha s jistou sexuální tématikou.

Američtí politici chtějí zilegalizovat vulgární fotomontáže
i Zdroj: PCTuning.cz


Jeden z obrázků fotomontáže

To se dostalo i ke Smisthovi, který se rozhodl zakročit. Snaží se nyní přesvědčit ostatní, aby se zavedl zákon, který tento čin pojmenovaný jako Photoshopping, tedy podle známého grafického programu Photoshop od firmy Adobe, byl trestný. Trest by měl být peněžní a pokuta, která by musela být vyplacena v případě prokázání viny, by byla 1 000 dolarů (necelých 20 000 Kč).

Samozřejmě nelze trestat vše. Něco jsou jen neškodné vtípky, něco naopak už velmi neslušné a vulgární. Proto by sami uživatelé měli vědět, co si lze dovolit a co ne.

Zdroj: Cnet

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama