silvermont-specifikace-nekterych-modelu-pristi-generace-atomu-jsou-venku
Novinka Silvermont: Specifikace některých modelů příští generace Atomů jsou venku

Silvermont: Specifikace některých modelů příští generace Atomů jsou venku

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

14. 2. 2013 09:00 4

Vzorky procesorů budou někdy během roku a hotové procesory se na trh dostanou pravděpodobně na přelomu roku. To je dlouhá doba na to, aby se dostaly ven všechny informace.

Reklama

Platforma Valley View, bude základem příští generace procesorů Atom, které budou pohánět různá zařízení, od chytrých telefonů, přes integrované systémy až po stolní počítače. Server CPU World odhalil některé modely právě pro integrované systémy, které by tedy měly mít velice blízko k procesorům pro notebooky a počítače.

Silvermont: Specifikace některých modelů příští generace Atomů jsou venku
i Zdroj: PCTuning.cz

Procesory architektury Silvermont budou pracovat s instrukcemi out-of-order a grafickou části ze současné generace procesorů Ivy Bridge. Procesory budou obsahovat převážně 2 jádra, některé budou ale i čtyřjádrové. Paměťový řadič je dvoukanálový a všechny dnes uvedené modely mají 1MB cache 2. úrovně.

Nejvyšším modelem bude čtyřjádrový procesor se základní frekvencí 1,7 GHz a Burst technologií, která může zvednout frekvenci až na 2 GHz. Grafická část má frekvenci 700 MHz. Středním modelem je dvoujádro s frekvencemi 1,2 až 1,5 GHz a 533 MHz pro grafiku. Nejnižším modelem je jednojádro na frekvenci 1,3–1,6 GHz.

Podobné procesory by mohly být i v noteboocích, případně také tabletech.

Zdroj: CPU World

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama