qnap-uvedl-nove-turbo-nasy-s-xbmc
Novinka QNAP uvedl nové Turbo NASy s XBMC

QNAP uvedl nové Turbo NASy s XBMC

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

6. 2. 2013 09:00 13

Novinka kombinuje to nejlepší z multimediálních programů – XBMC, který je navíc open-source, se svými nejlepšími servery Turbo NAS. Jedinou nevýhodou je nutnost umístění u televize.

Reklama

XBMC je multimediální centrum. Tedy jen program pro takové centrum. QNAP zase vyrábí domácí NAS servery. A co se stane, když se tyto dvě kombinace spojí? Vznikne mnohem lepší krabička multimediálního centra, než jsou například Eaget, Umax apod. U těch máte jen jediný malý disk a musíte se spolehnout na další NAS, ze kterého streamujete obsah. QNAP nyní toto vyřešil vydáním série TS-x69 Pro a TSx69L s připraveným XBMC.

QNAP uvedl nové Turbo NASy s XBMC
i Zdroj: PCTuning.cz

Sice musíte mít server poblíž televize, ke které jej připojit, nicméně vaše knihovna filmů pak může mít klidně několik terabajtů. K televizi se připojují pomocí HDMI kabelu. O chod XBMC i vlastního systému pro správu disků a RAID pole, se stará dvoujádrový procesor Intel Atom s frekvencí 2,13 GHz a operační paměť s kapacitou až 3 GB.

QNAP TS-x69 Pro a L budou ve verzích pro 2, 4, 5, 6 a 8 disků. Cena bude od 479 dolarů (10 999 Kč) pro dvoudiskový NAS až po 1099 dolarů (25 200 Kč) za 8diskový.

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama