certifikaci-pro-windows-to-go-ma-jiz-5-vyrobcu
Novinka Certifikaci pro Windows to Go má již 5 výrobců

Certifikaci pro Windows to Go má již 5 výrobců

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

3. 2. 2013 09:00 12

Aby systém běžel z flashky plynule, musí být kvalitní a rychlá. Prozatím existuje 6 modelů od 5 výrobců, které jsou pro tento účel připraveny.

Reklama

Microsoft na svém blogu zveřejnil jména pěti výrobců, kteří dostali certifikaci Windows to Go pro paměťová zařízení. Nejedná se o běžné flashk disky, ale o verze pro operační systém Windows 8. Flashku tak stačí zastrčit do USB portu, nainstalovat Windows 8 a nabootovat do jejího systému. Flashka se tváří jako klasický interní disk a může být rozdělena na několik oddílů. Na ní pak máte i vlastní data. Výpočetní výkon pak poskytuje jakýkoliv počítač. Certifikaci ale dostanou jen zařízení, které na to mají.

Pro operační systém je nejvíce důležité náhodné čtení a zápis malých souborů. Získají jej tak jen ty nejrychlejší flash disky. Certifikaci získaly firmy Imation, Kingston, SPYRUS, Super Talent a Western Digital.

Certifikaci pro Windows to Go má již 5 výrobců
i Zdroj: PCTuning.cz

Imation nabízí IronKey v kapacitách 32, 64 a 128 GB. Kingston DataTraveler Worskspace (nejvyšší rychlost 250 MB/s) se stejnými kapacitami. Společnost Spyrus se zabývá výrobou produktů, které mají na starosti zabezpečení. Na trhu tak bude mít nezabezpečený Portable Workplace ale i hardwarově šifrovaný Secure Portable Workplace (maximální zápis 100-200 MB/s, čtení 300 MB/s). Kapacity budou opět 32, 64 a 128 GB. Nejvyšší kapacitu flash disků Windows to Go má Super Talent, jeho RC8 má kapacitu 64, 128 nebo 256 GB (maximální rychlost 270 MB/s). Nakonec tu máme Western Digital, který získal certifikaci pro My Passport Enterprise, 500GB klasický pevný disk. 

Zdroj: Microsoft blog

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama