mobilni-procesory-haswell-budou-mit-tdp-az-57-w
Novinka Mobilní procesory Haswell budou mít TDP až 57 W

Mobilní procesory Haswell budou mít TDP až 57 W

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

21. 1. 2013 17:00 4

Nejsilnější budou procesory H, které budou disponovat rychlou grafickou částí s vlastní pamětí. Velké uvedení chystá Intel na výstavu Computex.

Reklama

Během výstavy CES se Intel pochlubil na své prezentaci grafickou částí nových procesorů Haswell, kdy se ji rozhodl porovnat s poměrně silnou GeForce GT 650M. Jednalo se o grafické jádro GT3, tedy nejsilnější verze se speciální pamětí DRAM přímo u procesoru. To se bude vyskytovat v notebookových verzích, které budou čtyři, ale jen v těch nejvyšších.

Řada Y bude pro ultrabooky a další počítače, které budou hrát na dlouhou výdrž. Jedná se totiž o modely s maximálním TDP 11,5 W. Do série U budou patřit procesory s rozmezím 15–25 W. Poslední řadou se 2–4 jádry a grafickou částí GT2 je M, které má stanoveno TDP 37, 47 a 57 W.

Mobilní procesory Haswell budou mít TDP až 57 W
i Zdroj: PCTuning.cz

Nepřehlédněte

CES2013: Vykon iGPU GT3 Haswellu srovnatelný s GeForce GT 650M. Mělo by se AMD začít bát?

Nejvyšší řadou bude H, které bude mít čtyři fyzická jádra, maximální spotřebu stejnou jako řada M, tedy 37, 47 a 57 W, ale silnější grafickou část GT3 se speciální pamětí. Tyto procesory jsou připraveny pro výkonné herní notebooky a pracovní počítače. Procesory se budou dělat jen v BGA pouzdře a pájet na desku.

Na trh se dostanou po výstavě Computex, která se koná od 4. do 8. června. Během výstavy se zcela jistě dozvíme všechny detaily.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama