spekulace-specifikace-next-gen-hernich-konzol-xbox-720-a-playstation-4
Novinka Spekulace: specifikace next-gen herních konzol Xbox 720 a Playstation 4

Spekulace: specifikace next-gen herních konzol Xbox 720 a Playstation 4

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

21. 1. 2013 19:00 24

Na internetu se objevily zajímavé spekulace ohledně hardwarové specifikace nových konzol Xbox 720 a Playstation 4. Berte prosím na vědomí, že žádná z informací v novince není nijak oficiálně potvrzena.

Reklama

Jako první si na paškál vezměme Playstation 4 (kódovým jménem Orbis), o jehož spekulovaném ovladači jste si už na našich stránkách mohli přečíst. Podle neověřených informací by měl mít Playstation 4 osmi-jádrový procesor, který by měl mít frekvenci 1,6 GHz. Playstation 4 by měl být založený na architektuře Jaguar od AMD, grafický čip Radeon HD je údajně lepší než předchozí, které byly zmiňované.

Spekulace: specifikace next-gen herních konzol Xbox 720 a Playstation 4
i Zdroj: PCTuning.cz

Co se týče operační paměti, tak Playstation 4 by měl mít 4 GB GDDR5, ale samozřejmě se opět jedná o spekulace. Všechny technické specifikace bychom se měli dozvědět přímo od Sony na letošní E3.

Oficiální specifikace konzol Xbox 720 jsou ještě více v nedohlednu a nikdo zatím netuší, kdy by měla být konzola oficiálně představena. Spekuluje se ale, že by měla mít v podstatě stejné specifikace jako Playstation 4. Měla by tedy být založena na architektuře Jaguar od AMD. Konzola Xbox 720 by měla mít osm jáder o frekvenci 1,6 GHz. Grafický čip je opět neznámý, ale procesor by měl mít k dispozici 8 GB GDDR5 operačních pamětí.

Obecně se předpokládá, že by se obě tyto konzole měly začít prodávat letos v listopadu.

Zdroj: vr-zone

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama