amd-narklo-sve-byvale-vysoce-postavene-pracovniky-z-kradeze-vice-jak-100-000-citlivych-dokumentu
Novinka AMD nařklo své bývalé vysoce postavené pracovníky z krádeže více jak 100 000 citlivých dokumentů

AMD nařklo své bývalé vysoce postavené pracovníky z krádeže více jak 100 000 citlivých dokumentů

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

16. 1. 2013 13:47 13

Čtyři nešťastníci poté, co ukončili svůj pracovní poměr ve firmě AMD, zamířili do společnosti nVidia, kde asi byli s externím diskem naplněným citlivými informacemi velmi žádaní. 

Reklama

Vice-president Robert Feldstein společně s manažery Manoo Desaiem a Nicolasem Kociukem údajně stáhli na externí disk více jak 100 000 souborů půl roku před tím, než firmu opustili. Tito tři nařčení dohromady s Richardem Hagenem byli dále obviněni, že se snažili dostat do společnosti nVidia i další zaměstnance AMD, čímž porušili předchozí dohodu o tom,že tak činit nebudou.

Nejvýše postavený byl u AMD právě Robert Feldstein, který se před odchodem v červenci minulého roku velkou měrou zasadil o to, že čipy od AMD se dostaly / dostanou do konzol Wii U, next-gen Xbox a Playstation.

AMD nařklo své bývalé vysoce postavené pracovníky z krádeže více jak 100 000 citlivých dokumentů
i Zdroj: PCTuning.cz

AMD zanalyzovalo počítače svých bývalých zaměstnanců a prý našlo důkazy, že Desai a Kociuk se spolčili, aby ukradli tajné, proprietární a / nebo tajné obchodní informace ; a / nebo pronikli úmyslně do chráněných počítačů AMD bez povolení a / nebo v takové míře, které jim jejich oprávnění nedovolovalo.

Společnost AMD se pochopitelně obrátila na soud, aby jim s tímto pomohl. AMD požadovalo soudní příkaz, doufajíce v obnovení dat, která byla společnosti zcizena. Dále firma požadovala, aby byli všichni čtyři nařčení zadrženi, čemuž bylo vyhověno. Dále se pak bude zkoumat obsah jejich osobních počítačů. Panu Hagenovi bylo nařízeno, aby se zdržel rekrutování dalších zaměstnanců AMD do řad společnosti nVidia.

Zdroj: arstechnica

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama