apple-snizil-objem-objednavek-na-telefony-iphone-o-polovinu-cena-akcii-v-dusledku-toho-klesla
Apple Novinka Apple snížil objem objednávek na telefony iPhone o polovinu, cena akcií v důsledku toho klesla

Apple snížil objem objednávek na telefony iPhone o polovinu, cena akcií v důsledku toho klesla

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

17. 1. 2013 15:00 7

Oproti tomu si vede skvěle Samsung se svým Galaxy SIII, který je momentálně celosvětově nejprodávanějším smartphonem. Končí jedna kapitola společnosti Apple a začíná nová?

Reklama

Apple snížil objednávky na LCD displeje a další součástky pro telefony iPhone, což samozřejmě znamená jediné. Prodeje těchto telefonů klesají. Investoři společnosti Apple zbystřili a v důsledku nemilé zprávy začali své akcie prodávat. Těsně po oznámení snížení objednávek klesla hodnota jedné akcie o 3,57% na hodnotu $501,75.

Apple snížil objem objednávek na telefony iPhone o polovinu, cena akcií v důsledku toho klesla
i Zdroj: PCTuning.cz

Trh je telefony iPhone nasycený, což už v prosinci minulého roku předpověděl Andy Hargreaves, který pracuje jako analytik u u Pacific Crest Securities. Podle něj kombinace přesycení trhu, slabé globální poptávky a implementování inovací, které předčili zákaznickou poptávku společnosti Apple v tomto roce dvakrát nepomohou. Podle jeho odhadu by měl Apple letos prodat pouze 62,4 milionů telefonů iPhone 5.

Oproti společnosti Apple si vede více než dobře Samsung. Jeho smartphonů se minulý rok prodalo podle odhadů 215 milionů. Pro letošek se odhaduje, že Samsung prodá mezi 290 - 320 miliony kusů telefonů.

Zdroj: vr-zone

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama