ces-2013-samsung-predstavil-osmijadrovy-mobilni-procesor-exynos-5-octa
Novinka CES 2013: Samsung představil osmijádrový mobilní procesor Exynos 5 Octa

CES 2013: Samsung představil osmijádrový mobilní procesor Exynos 5 Octa

Mirek Kočí

Mirek Kočí

11. 1. 2013 12:00 14

Ve středu na veletrhu CES v Las Vegas představil Samsung osmijádrový procesor Exynos pro mobilní telefony. Nová čipová sada je vyráběna moderním 28nanometrovým procesem a premiéru zažije pravděpodobně v připravovaném modelu Galaxy S IV.

Reklama

Osmijádrový Exynos 5 Octa má patřit vůbec k tomu nejvýkonnějšímu, co se během roku 2013 v mobilních přístrojích objeví. Vývojáři podle svých slov zapracovali nejen na výkonu, ale i na úspoře energie. Procesor vychází z technologie big.LITTLE a je rozdělen do dvou čtyřjádrových clusterů. První pracuje na 1,8 GHz a je založen na architektuře ARM Cortex-A15, druhý tepe na nominální frekvenci 1,2 GHz a vychází z Cortex-A7.

Hlavní cluster má za úkol poskytnou dostatek výkonu při hraní náročných her, poslechu hudby či prohlížení fotografií. Sekundární má na starosti méně náročné úkony.  Kromě vysokého výkonu se zástupci korejského výrobce pochlubili i snížením spotřeby, proti Exynosu 5 Dual je nová čipová sada o 70 procent úspornější.

Exynos 5 Octa se v průběhu roku objeví nejen v tabletech a mobilech, ale také noteboocích a chromeboocích. Alespoň takový je plán Samsungu.

CES 2013: Samsung představil osmijádrový mobilní procesor Exynos 5 Octa
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: Phandroid

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama