ces-2013-project-ophelia-instantni-pocitac-ve-flash-disku-s-androidem-4-0
Novinka CES 2013: Project Ophelia – Instantní počítač ve flash disku s Androidem 4.0

CES 2013: Project Ophelia – Instantní počítač ve flash disku s Androidem 4.0

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

9. 1. 2013 09:00

Tento flash disk stačí připojit do televize nebo monitoru přes USB nebo MHL rozhraní a rázem získáváte klasický počítač se systémem Android. Skvělá poslední záchrana.

Reklama

Společnost Dell myslí do budoucna a předpokládá možnost, kdy jednoduše budou mít lidé data, s kterými pracují, uložená na vzdáleném serveru a ne jen na lokálním počítači. K tomuto účel pak vyvíjí přístroj, který se zatím označuje jako Project Ophelia. Jedná se o zařízení velikosti flashky, které má jeden USB konektor. Ten zastrčíte do podporované televize nebo monitoru, na kterém se vám ihned spustí operační systém Android 4.0 a vy můžete začít pracovat nebo jen někomu ukázat svá vzdálená data.

CES 2013: Project Ophelia – Instantní počítač ve flash disku s Androidem 4.0
i Zdroj: PCTuning.cz

V těle je integrována samozřejmě WiFi pro přístup k internetu, Bluetooth pro připojení bezdrátové klávesnice a myši. Samozřejmostí je také možnosti vzdáleného ovládání počítačů s Windows přes vzdálenou plochu a zabezpečené připojení.

Otázkou je, zda-li má takové zařízení smysl, jelikož stejné věci nabízejí i chytré telefony, které má většina uživatelů. Ty navíc nepotřebují žádný monitor k tomu, abyste s nimi mohli pracovat. Malý klient od Dellu bude dostupný během první poloviny letošního roku za zatím neupřesněnou cenu.

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama