ces-2013-asus-oznamil-transformacni-all-in-one-s-odnimatelnym-monitorem-slouzicim-jako-tablet
Novinka CES 2013: Asus oznámil transformační all-in-one s odnímatelným monitorem sloužícím jako tablet

CES 2013: Asus oznámil transformační all-in-one s odnímatelným monitorem sloužícím jako tablet

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

8. 1. 2013 16:00 4

Na první pohled jenom počítač. Na druhý dvě rozdílná zařízení, která mohou pracovat společně jako jedno, nebo každé zvlášť. Ideální řešení.

Reklama

Byl to Asus, který jako první přišel s koncepterm Transformer, kdy se tablet mohl proměnit v netbook s operačním systémem Android. Následně uvedl PadFone, také kombinaci chytrého telefonu, tabletu a netbooku. Nyní představil Transformer All-in-One. Stolní počítač, v jehož těle je ukryt jeden systém a v odnímatelném 18palcovém displeji druhý systém.

CES 2013: Asus oznámil transformační all-in-one s odnímatelným monitorem sloužícím jako tablet
i Zdroj: PCTuning.cz

Displej má IPS matici a Full HD rozlišení a je dotykový. Ale ve skutečnosti je to jen přerostlý 18palcový tablet, zasazený do dokovací stanice All-in-One počítače. V počítači je ale uryt silný stroj s procesorem Intel Ivy Bridge a grafickou kartou nVidia GT 730M s 384 výpočetními jádry. V tomto případě slouží „tablet“ jen jako ovládací a zobrazovací prvek. V tomto režimu se počítá primárně s použitím Windows 8, které jsou nainstalované na stolním počítači.

Lze ale také přepnout na Android 4.1, který běží na tabletu. Ten pohání čtyřjádrový procesor nVidia Tegra 3. Vhodné je to ale leda do firmy nebo do práce. Těžko budete takto velký kus tahat do autobusu. Součástí je i technologie Wireless Remote Desktop, díky které budete moci s Windows 8 a daty uloženými na počítači pracovat z tabletu například z obýváku.

Je to opět velice zajímavý koncept. Osobně bych viděl využití spíše ve firmách, kde si jednoduše svoji práci „vezmete“ s sebou, i když přenesete jen tablet a zbytek uvidíte ze vzdálené stanice v jiném patře.

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama