ces-2013-lenovo-predstavilo-firemni-dotykovy-stul-ideacentre-horizon
Novinka CES 2013: Lenovo představilo firemní dotykový stůl IdeaCentre Horizon

CES 2013: Lenovo představilo firemní dotykový stůl IdeaCentre Horizon

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

7. 1. 2013 06:00

Přidanou hodnotou můžou být třeba speciální hry od EA nebo Ubisoftu, či příslušenství v podobě ovladačů pro Air Hockey a další hry.

Reklama

Běžné tablety už lidem nestačí a tak se vytvářejí stále větší, i když už staré přístroje. Jedním z nich je Lenovo IdeaCentre Horizon Table PC, který na první pohled připomíná první Microsoft Surface, počítačový stůl. Tento je určen především do kanceláří, kde mohou kolegové najít odreagování při pauze a zahrát nějakou tu hru. Může to být ale také efektivní nástroj pro spolupráci či brainstorming. Na dotykovém stole s úhlopříčkou 27 palců a rozlišením 1920 × 1080 pixelů, běží Windows 8. Lenovo je domluvené s herními vydavateli Electronic Arts a Ubisoft, že připraví speciální hry na míru tomuto zařízení.

CES 2013: Lenovo představilo firemní dotykový stůl IdeaCentre Horizon
i Zdroj: PCTuning.cz

Dotyková plocha zvládá sice „jen“ 10 prstů, ale to jistě ničemu nebude vadit. Součástí jsou například i příslušenství pro Air Hockey a čtyři joysticky pro různé hry. Uvnitř se nachází grafická karta Nvidia Geforce GT 620M s 96 výpočetními jádry, 1 TB pevný disk a procesory Intel od Core i3 až po Core i7. Lenovo pro Horizon vytvořilo i vlastní grafickou nadstavbu zvanou Aura, v které je možné si pomocí widgetů rychle pustit hudbu, video nebo spustit hru. Na závěr je také možnost sejmout samotnou desku a připevnit ji na zeď. Samotný monitor se zabudovaným počítačem váží 7,7 kilogramu.

IdeaCentre Horizon Table PC bude dostupný začátkem léta za cenu začínající na 1 699 dolarech (40 000 Kč).

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama