22nm-procesory-celeron-m-architektury-ivy-bridge-budou-letosni-rok
Novinka 22nm procesory Celeron M architektury Ivy Bridge budou letošní rok

22nm procesory Celeron M architektury Ivy Bridge budou letošní rok

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

6. 1. 2013 07:30 6

Tyto mobilní procesory přinesou poměrně dost výkonu základním notebookům s velice nízkou spotřebou. Díky tomu lze předpokládat i dlouhou výdrž na baterie.

Reklama

Je běžné, že ty nejslabší a úsporné procesory, jakými jsou například ořezané procesory Celeron, přicházejí dlouho po těch nejvyšších produktech. Letos se na trh dostanou nové mobilní procesory Celeron M, které nahradí současné čipy architektury Sandy Bridge, vyráběné 32nm výrobním procesem. Nové procesory Celeron M 1037U a 1007U jsou vyráběny 22nm výrobním procesem na architektuře Ivy Bridge.

22nm procesory Celeron M architektury Ivy Bridge budou letošní rok
i Zdroj: PCTuning.cz

Současný model 887 bude nahrazen Celeronem 1007U. Ten má stejné parametry, jako jeho předchůdce – dvě jádra bez technologie HyperThreading s frekvencí 1,5 GHz, stejnou grafickou část na taktu 350 MHz, 2MB cache 2. úrovně, podporuje paměti DDR3 s maximální frekvenci 1333 MHz a TDP 17 W. Výkon zde bude vyšší jen díky úpravám v architektuře.

Oproti tomu 1037U bude mít stejné parametry, jako předchozí model, ale zrychlí na 1,8 GHz při zachované maximální spotřebě 17 W. Přesné datum zahájení prodeje nebylo oznámeno.

Zdroj: Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama