e-fun-apen-touch8-prinese-dotykovou-obrazovky-na-kazdy-bezny-notebook
Novinka E Fun Apen Touch8 přinese dotykovou obrazovky na každý běžný notebook

E Fun Apen Touch8 přinese dotykovou obrazovky na každý běžný notebook

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

5. 1. 2013 07:30 7

Krabičku stačí připnout z boku displeje, připojit do USB a můžete začít kreslit perem. Možností je plno. Vykoupením však bude nevzhledná krabička s kabelem a nutnost speciálního pera.

Reklama

Jistě každý bude souhlasit s tím, že Metro v nových Windows 8 je spíše pro dotyková zařízení. Ostatní už více méně zůstalo stejné a celý systém se dá pohodlně ovládat i klávesnicí a myší. Nové notebooky s dotykovými displeji jsou ale ve výhodě. Pokud i vy chcete mít dotykový displej, máte možnost pořídit si dotykovou odporovou vrstvu. Ty se ale dělají jen v několika velikostech a je nutný zásah do konstrukce notebooku. Mnohem jednodušší je novinka Apen Touch8 od firmy E Fun. A teoreticky se dá použít i na velké počítačové monitory.

E Fun Apen Touch8 přinese dotykovou obrazovky na každý běžný notebook
i Zdroj: PCTuning.cz

Základem je přijímač, který se upíná na bok displeje a k notebooku se připojí pomocí USB kabelu. Druhou částí je pak speciální pero, kterým provádíte všechny úkony. Výrobce se ale nepochlubil, jak to celé pracuje. Můžeme tedy jen odhadovat, že zde bude pravděpodobně použit nějaký optický snímač, který navíc bude komunikovat s perem. Systém dokáže pokrýt displej s úhlopříčkou až 15,6 palce a pero na jednu baterii vydrží prý až 500 hodin používání.

Na trh by se Apen Touch8 měl dostat během prvního čtvrtletí tohoto roku za cenu 80 dolarů (1 890 Kč). Více se dozvíme příští týden na veletrhu CES 2013.

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama