asus-ve-svych-pocitacich-vyzkousi-revolucni-ovladani-leap-motion
Novinka Asus ve svých počítačích vyzkouší revoluční ovládání Leap Motion

Asus ve svých počítačích vyzkouší revoluční ovládání Leap Motion

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

4. 1. 2013 09:00 5

Nová technologie umožní ovládat počítač v podstatě čímkoli a vývojáři si mohou vyhrát s gesty. Výhodou je, že nemusíte neustále patlat po displeji. Ale budou z toho bolet ruce.

Reklama

Leap Motion je nová technologie bezdotykového ovládání, které je velice přesné a dokáže dokonale sledovat předměty ve všech 3 osách. Příkladem může být například psaní tužkou v ukázkovém videu. Technologie dokáže rozeznat pohyb v řádu setiny milimetru a dokáže sledovat všech 10 prstů nebo jiných objektů rychlostí 290 snímků za vteřinu. Technologie se na veřejnost dostala v květnu minulého roku a během letošního roku se samotná krabička za cenu 70 dolarů začne prodávat.

Asus ve svých počítačích vyzkouší revoluční ovládání Leap Motion
i Zdroj: PCTuning.cz

O technologii se začal zajímat i Asusu, který plánuje toto bezdotykové 3D ovládání použít. Pravděpodobně se ale bude jednat jen o přibalení kompletního řešení od Leap Motion, tedy krabičky s potřebnými senzory, která se bude připojovat k počítači. Měla by být součástí vyšších řad All-in-One počítačů a notebooků. Teoreticky by ale tato technologie mohla být integrována přímo do těla notebooku, někam do spodní části pod klávesnici. Uvidíme, s čím výrobci přijdou. Třeba se něco objeví už na CES 2013, který začíná už 8. ledna a my vám budeme přinášet aktuální novinky.

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama