dune-ii-zahrajte-si-herni-klasiku-ve-vasem-internetovem-prohlizeci
Novinka Dune II: zahrajte si herní klasiku ve vašem internetovém prohlížeči

Dune II: zahrajte si herní klasiku ve vašem internetovém prohlížeči

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

30. 12. 2012 15:30 17

Prateta všech dnešních RTS (Real-time strategy), hra Dune II vyšla původně pro DOS a později byla portována i na další platformy. Díky Aleksanderu Guryanovu z Ruska si ji můžete vychutnat přostřednictvím webového prohlížeče i na dnešních PC a smartphonech.

Reklama

V roce 1992 vyšla hra, která dala směr všem dalším hrám svého žánru. Poprvé jste mohli použít myš, abyste posouvali své jednotky po bitevním poli a ty malinké postavičky jejich šouravým krokem pomalu odkrývaly celou herní plochu, která byla ještě před chvilkou zakrytá. To byli věci dosud nevídané. A ještě jedna perlička: hra byla vyvíjena ve Westwood Studios, kde o tři roky později vzniknul i první díl série Command & Conquer.

Dune II: zahrajte si herní klasiku ve vašem internetovém prohlížeči
i Zdroj: PCTuning.cz

Hra Dune II vychází z románu Dune (1965) od Franka Herberta a stejnojmenné filmové adaptace Davida Lynche. Hra však nekopíruje předlohu zcela věrně a tak si kromě frakcí Atreidů a Harkonnenů můžete vybrat hraní za Ordose. Cílem každé mise je samozřejmě anihilace nepřátel, k čemuž ostatně byli stvořeni.

Hra později vyšla i na konzole Amiga, Sega Genesis a na RISC OS běžící na ARM procesorech. Díky Rusovi Aleksanderu Guryanovovi si ji dnes můžete zahrát na dektopových internetových prohlížečích a také na Chrome pro Android. Tak neváhejte a věnujte alespoň pár minut času strategii, která psala historii!

Zdroj: theverge

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama