stealth-wpc-525f-pasivni-vodeodolny-a-nerozbitny-pocitac
Novinka Stealth WPC-525F: Pasivní, voděodolný a nerozbitný počítač

Stealth WPC-525F: Pasivní, voděodolný a nerozbitný počítač

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

25. 12. 2012 06:00 7

U počítače za více než 30 000 Kč by člověk čekal více, než jen pomalý Atom. Na druhou stranu ho neutopíte ani nerozbijete, když jej omylem přejedete autem. Tankem už možná ano.

Reklama

Společnost Stealth se zabývá výrobou malých a většinou i odolných počítačů. Jejich nejnovějším modelem je WPC-525F, který by se hodil vojákům do terénu. Tento počítač je voděodolný, má pasivní chlazení a vydrží také přejetí Pickupem. Je tedy navržen do náročných podmínek a vyroben z hliníku. Nepodporuje žádné audio – nemá na něj výstupy. Uvnitř krabičky se nachází dvoujádrový procesor Intel Atom D525 s frekvencí 1,8 GHz a HyperThreadingem. Otázkou je, zda-li by toto vojákům stačilo a nečekali by 5 minut, než se jim načte satelitní mapa.

Stealth WPC-525F: Pasivní, voděodolný a nerozbitný počítač
i Zdroj: PCTuning.cz
Stealth WPC-525F: Pasivní, voděodolný a nerozbitný počítač
i Zdroj: PCTuning.cz

Dále jsou zde 4 GB operační paměti DDR3 a 120GB SSD s MLC paměťovými čipy. Vedle toho jsou uvnitř ještě dva rozšiřující mini-PCIe sloty. Konektory jsou řešeny speciálními kabely, které se do krabičky připojují přes vlastní konektory. Díky tomu se zachovala naprostá voděodolnost. Výstupy tvoří dva gigabitové Ethernety, čtyři USB 2.0, port RS23 a nakonec VGA výstup. Rozměry krabičky jsou 258 × 158 × 52 mm a váží 2,3 kilogramu. Více fotografií na webu výrobce.

Cena WPC-525F začíná na 1595 dolarech (36 500 Kč).

Zdroj: FanlessTech

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama