vedci-vyrobili-sluchatka-s-kabelem-z-tekuteho-kovu
Novinka Vědci vyrobili sluchátka s kabelem z tekutého kovu

Vědci vyrobili sluchátka s kabelem z tekutého kovu

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

20. 12. 2012 09:00 12

Princip je zcela jednoduchý. Stačí vzít elastické pouzdro, naplnit jej tekutým kovem a přidat konektory. Tento způsob lze použít například na sluchátka nebo USB kabel.

Reklama

Určitě máte stejný problém se sluchátky: Pokud si nekoupíte extra drahá, tak je pravidelně jednou ročně můžete jít reklamovat, protože nejde sluchátko z důvodu přerušení kabelu, který se neustále ohýbá, až se přeruší. Vědci z univerzity v Severní Karolíně našli řešení. Kabely nebudou mít pevné měděné drátky, ale budou napuštěny tekutým kovem. Díky tomu se uvnitř kabelu nemůže nic překroutit ani zlomit. Navíc mohou být natahovací, jak ukazuje video.

Vědci vyrobili sluchátka s kabelem z tekutého kovu
i Zdroj: PCTuning.cz

Obal kabelu je vyrobený z obyčejného elastického materiálu, například gumy. Uvnitř se pak nachází tekutý kov, směs galia a india. Tento materiál má vlastnosti kovu, je tedy vodivý, ale skupenství kapalné. Nový typ kabelu se hodí perfektně například pro sluchátka, kde jsou právě tyto části nejzranitelnější a nejnamáhavější. Stejně tak se mohou kabely s tekutým kovem použít pro USB kabely.

Zdroj: The Verge

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama