android-vyhrava-valku-nad-applem-rekl-byvaly-sef-googlu
Apple Novinka Android vyhrává válku nad Applem, řekl bývalý šéf Googlu

Android vyhrává válku nad Applem, řekl bývalý šéf Googlu

Mirek Kočí

Mirek Kočí

16. 12. 2012 20:00 17

Bývalý ředitel Googlu pronesl tato silná slova během rozhovoru s analytickou agenturou Bloomberg. V hodinovém komentáři porovnával současný stav k situaci, která panovala před 20 lety mezi Microsoftem a Applem. Schmidt také upozorňoval na diametrálně rozdílné strategie obou firem.

Reklama

Zatímco Applu nejde o co největší podíl na trhu, nýbrž o co největší zisky (proto také vědomě rezignuje na část trhu a jeho přístroje patří mezi nejdražší – marže na nich obvykle přesahuje 50 procent), tak dlouhodobý záměr Googlu je jiný. Čím více zařízení s Androidem bude na trhu, tím více vydělá na kontextové reklamě, která jej slušně živí.

Do karet mu hraje, že poptávka po mobilech a tabletech s jeho platformou stále roste. Mohou za to především partneři jako je Samsung, největší výrobce mobilních telefonů na světě, jehož modely z produktových řad Galaxy S a Galaxy Note si zákazníci kupují po milionech. Spokojení jsou všichni, jak dvojice Samsung a Google, tak i zákazníci. Android už dávno není jen systém pro geeky, dnes už i dobře vypadá a ovládat jej zvládnou i méně technicky zdatní lidé.

Eric Schmidt již v září na tiskové konferenci Motoroly uvedl, že na celém světě se vyskytuje 480 milionů aktivních přístrojů s Androidem. Denně toto číslo rostlo zhruba o 1,3 milionu nových zařízení. Momentálně je už možná i vyšší.

Android vyhrává válku nad Applem, řekl bývalý šéf Googlu
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: PhoneArena

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama