ochrana-proti-malwaru-v-androidu-4-2-zachyti-pouze-15-procent-hrozeb
Novinka Ochrana proti malwaru v Androidu 4.2 zachytí pouze 15 procent hrozeb

Ochrana proti malwaru v Androidu 4.2 zachytí pouze 15 procent hrozeb

Mirek Kočí

Mirek Kočí

14. 12. 2012 09:00 10

Nový Android přinesl kromě vylepšené notifikační lišty či podpory více uživatelských účtů také rozšíření kernelu o skenování aplikací a detekci potenciálně nebezpečného softwaru. Jak však ukázal test výzkumníků z univerzity v Severní Karolíně, ochrana zachytí pouze 15 procent škodlivého softwaru. 85 procent malwaru ponechá bez povšimnutí.

Reklama

Nepřehlédněte:

GRAND THEFT AUTO: VICE CITY – MAFIÁNEM UŽ I NA MOBILECH

To je, ruku na srdce, nelichotivé vysvědčení. Pracovník výzkumného centra Xuxian Jiang použil 1260 vzorků známých škodlivých kódů z projektu Android Malware Genome. Ochrana v Androidu 4.2 byla schopná identifikovat pouze 193 z nich, což znamená úspěšnost 15,32 procenta.

Jiang na adresu integrované ochrany uvedl, že „je křehká a dá se snadno obejít“. V základu je zapnutá, pokud byste ji snad z jakéhokoli důvodu chtěli vypnout, stačí navštívit Nastavení => Zabezpečení.

Vedle nepříliš účinné ochrany Googlu Jiang otestoval také antivirové programy Avast, AVG, TrendMicro, Symantec, BitDefender, ClamAV, F-Secure, Fortinet, Kaspersky a Kingsoft. Na náhodně vybraném vzorku škodlivého softwaru bez pochybení uspěla jen dvě řešení. Většina z nich pak měla úspěšnost pouze kolem 50 procent.

Ochrana proti malwaru v Androidu 4.2 zachytí pouze 15 procent hrozeb
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: TomsGuide

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama