archos-gamepad-prvni-skutecne-herni-tablet
Novinka Archos GamePad: první skutečně herní tablet

Archos GamePad: první skutečně herní tablet

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

8. 12. 2012 09:00 11

Součástí herního tabletu je především pevné tělo s hardwarovými ovládacími prvky. Nemusíte tak patlat po displeji, ale hrát na pohodlném ovládání z konzolí.

Reklama

O herním tabletu od výrobce Archos už jsme několikrát slyšeli, ale nikdy neviděli žádné fotografie. Nyní už je vše venku a můžeme se podívat na finální specifikace, fotku i cenu. Začneme asi konstrukcí. Nejedná se totiž o klasický tablet, ale spíše herní konzoli podobnou PS Vita. Součástí těla 7palcového tabletu jsou totiž ovládací prvky. Těmi jsou dva joysticky, směrové šipky, sada tlačítek ABXY a následně ještě tlačítka vzadu, jak je známe z ovladačů pro PS3 nebo Xbox 360. Pod ovládacími prvky se pak na obou stranách nachází malé reproduktory.

Archos GamePad: první skutečně herní tablet
i Zdroj: PCTuning.cz

Displej s úhlopříčkou 7 palců je dotykový a má rozlišení 1024 × 600 pixelů. O výkon se stará dvoujádrový procesor Rockchips frekvencí 1,6 GHz a grafickým jádrem Mali 400. Ohledně vstupů a výstupů zde najdeme mini HDMI výstup, micro-USB, WiFi, Bluetooth a slot pro microSD karty. Základní vnitřní paměť je 8 GB.

Archos GamePad přijde s operačním systémem Android 4.1 a bude stát 149 Euro (4 500 Kč).

Zdroj: Fudzilla

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama