pny-oznamil-5portovy-hdmi-prepinac
Novinka PNY oznámil 5portový HDMI přepínač

PNY oznámil 5portový HDMI přepínač

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

7. 12. 2012 09:00

Jednoduchá krabička má celkem 6 HDMI portů, z nichž pět jsou vstupy a jeden je výstup do televize. Podle aktivity pak přepínač na televizi pustí jen aktivní zařízení.

Reklama

Pokud máte velký počet zařízení, které se připojují k televizi přes HDMI a nebaví vás stále přepojovat kabely, protože máte málo vstupu, je tu jednoduché řešení. Stačí si pořídit nějaký přepínač. Jeden takový zrovna oznámila i společnost PNY. Ten se nazývá jednoduše 5-Port Smart HDMI Switch. Díky němu můžete k televizi s jedním vstupem připojit až 5 dalších zařízení. Obraz do televize ale půjde vždy jen z jednoho.

PNY oznámil 5portový HDMI přepínač
i Zdroj: PCTuning.cz

Po vizuální stránce je to jen hranatá krabice s množstvím barevných diod. Dálkový ovladač je pak ještě jednodušší. Najdeme na něm jen čísla vstupů a dvě směrové šipky. Krabička má rozměry 11 × 7,6 × 2,5 cm a je vyrobena z hliníku. Na zadní straně najdeme 5 HDMI vstupů, kam můžete připojit herní konzole, Blu-ray přehrávač a další, 6. HDMI konektor je pak výstup do televize. Přepínač automaticky posílá signál jen z aktivního zařízení a to v maximálním rozlišení 1920 × 1080 pixelů.

Cena HDMI přepínače je 49,99 dolarů (1 200 Kč).

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama