sonnet-predstavil-box-pro-pcie-karty-echo-express-s-rozhranim-thunderbolt
Novinka Sonnet představil box pro PCIe karty Echo Express s rozhraním Thunderbolt

Sonnet představil box pro PCIe karty Echo Express s rozhraním Thunderbolt

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

1. 12. 2012 09:00 16

Tato krabička v sobě skrývá jeden nebo dva sloty PCI-Express 2.0 ×16 pro jakékoli rozšiřující karty a také 100 nebo 150W napájecí adaptér. Připojuje se přes rychlý Thunderbolt.

Reklama

Rozhraní Thunderbolt, které vytvořila společnost Intel, podporuje dva standardy. DisplayPort a PCI-Express. Pomocí prvního je možné přenášet obraz, přes druhý surová data. A právě díky němu a jeho rychlosti je možné vytvářet další rozšiřující krabičky k obyčejnému notebooku. Může to být například externí grafická karta, nebo jen box s PCI-Express sloty. Vy si pak sami určíte, zda-li si sem dáte profesionální zvukovou kartu a vedle ní řadič disků SAS, nebo třeba silnou dvouslotovou grafickou kartu.

Sonnet představil box pro PCIe karty Echo Express s rozhraním Thunderbolt
i Zdroj: PCTuning.cz

Jste omezeni jen prostorem, výkonem zdroje a propustností rozhraní Thunderbolt. Ta činí 10 Gb/s, což je rychlost 2. generace PCI-Express s linkami v počtu od 1 do 4. Výrobce nabízí celkem 3 modely. Nejzákladnější má pouze jeden slot, místo pro kartu o délce 20 cm a 100W adaptér. To je verze Echo Express. Echo Express II a Express Pro. Ty mají už 150W napájecí adaptér, dva sloty PCI-Epress 2.0 ×16 a liší se od sebe délkou, tedy jak dlouhou kartu lze vložit. V případě verze Express II je to stále jen 20 cm, u Express Pro už 35 cm. Výrobce na boxy Echo Express poskytuje 5letou záruku.

Co se týče cen, základní model vyjde na 599 dolarů (14 000 Kč), vyšší na 699 (16 500 Kč) a nejlepší na 799 dolarů (18 700 Kč). Více informací na stránkách výrobce.

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama