amd-nabizi-sve-sidlo-k-prodeji-ma-pomoci-z-krize
Novinka AMD nabízí své sídlo k prodeji, má pomoci z krize

AMD nabízí své sídlo k prodeji, má pomoci z krize

Z. Obermaier

Z. Obermaier

29. 11. 2012 09:00 27

Společnost AMD nabízí k prodeji další majetek, tentokrát Campus v Austinu, sídlo už je prodané

Reklama
AMD nabízí své sídlo k prodeji, má pomoci z krize
i Zdroj: PCTuning.cz

AMD má hlavní sídlo kousek od San Francisca, v Sunnyvalle v Kalifornii. Možná ale nevíte, že hlavní budovu už AMD dávno prodali, stejně jako budovy bývalé ATi okolo Toronta (říká to mluvčí Prairie zde). Budovy jsou prodané, za hotovost a firma je splácením opět kupuje zpět, což je rozloženo do 15-20 let, jde o takový zpětný leasing. U budov v kampusu "Lone Star" tomu prý nebude jinak. AMD je hodlá prodat, za cenu kolem 150-200 milionů dolarů a poté je opět postupně odkoupit zpět, postupným splácením.

Jde o to, zdali se takový kupec najde a bude s tímto systémem souhlasit. Nejde o nic nového, tuhle praxi provádí řada firem. Jde ale o významný důkaz, že AMD je opravdu totálně na dně. Prodat své vlastní kanceláře, kde jste zdarma a pak za ně někomu řádně zaplatit je těžký krok, téměř až zoufalý. Pokud AMD tento obchod uskuteční, nezbývá jim už na prodej nic, čím by v budoucnu ještě mohli svou bilanci zlepšit. Továrny jsou prodané, sídlo je prodané, budovy ATi jsou prodané a v majetku společnosti už neubylo zhola nic než patenty.

Rory Read navzdory potížím oznámil, že prodeje o Černém pátku (slevový den na Díkůvzdání) byly dobré a vánoční prodeje očekává slušné. Zdali to AMD pomůže se zvednout, teprve uvidíme. Akcie se drží stále pod 2 dolary, a na leden se plánuje další propouštění. Zatím nejsou vyhlídky nijak růžové.

Zdroj: Reuters

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama