transcend-oznamil-128gb-bezdratove-ssd-storejet-cloud
Novinka Transcend oznámil 128GB bezdrátové SSD StoreJet Cloud

Transcend oznámil 128GB bezdrátové SSD StoreJet Cloud

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

19. 11. 2012 15:00 3

Externí disk vydrží až 6 hodin provozu díky SSD, které má velice nízkou spotřebu. Na druhou stranu nelze jeho rychlosti využít ani přes WiFi, ani přes USB.

Reklama

Bezdrátové technologie stále v některých oblastech stále více vytlačují otravné kabely. V některých segmentech ale nejsou úplně nejvhodnější. Externí pevné disky jsou fajn. Nemusíte jej ani vyndávat z batohu. Jen se stačí připojit. Novinka od výrobce Transcend se jmenuje StoreJet Cloud a uvnitř krytu se nachází baterie a SSD.

Transcend oznámil 128GB bezdrátové SSD StoreJet Cloud
i Zdroj: PCTuning.cz

Rozměry externího disku jsou 99 × 54 × 16,5 mm a váží směšných 90 gramů. Li-Pol baterie vydrží až 6 hodin provozu a k disku se lze připojit přes WiFi 802.11 b/g/n, tedy rychlost přenosu maximálně 150 Mbps (teoreticky 18,75 MB/s).

StoreJet Cloud má také integrované základní funkce NAS serveru a ovládat jej lze například i z mobilních telefonů s operačním systémem Android nebo iOS. Pro napájení nebo přenos dat pomocí kabelu je zde USB, ale jen ve verzi 2.0. Pro SSD by se zde hodilo minimálně USB 3.0, ať se dá rychlost využít alespoň zde, když ne přes WiFi. Transcend StoreJet Cloud s kapacitou 128 GB vyjde na 150 dolarů (3 600 Kč).

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama