spolecnost-i-o-data-uvedla-novy-jednodiskovy-nas-rockdisk-next
Novinka Společnost I-O Data uvedla nový jednodiskový NAS RockDisk Next

Společnost I-O Data uvedla nový jednodiskový NAS RockDisk Next

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

10. 11. 2012 10:00

Novinka má však místo jen pro jeden disk. Není to tedy na žádné zálohování, kde umření disku znamená ztráta dat. Pohodlně ale můžete streamovat a sdílet třeba filmy.

Reklama

Společnost I-O Data zabývající se povětšinou úložnými zařízeními, uvedla nové chytré datové úložiště. Tento jednodiskový NAS server má rozměry 42 × 125 × 215 mm. Mimo jednoho disku uvnitř krabičky, lze další připojit například přes eSATA konektor.

Pomocí NAS serveru můžete například streamovat hudbu či video do vašich počítačů, notebooků či tabletů, stejně tak z něj můžete udělat centralizované úložiště pro svá data, jako například fotografie nebo dokumenty. Pro zálohu se však samozřejmě doporučují alespoň dvoudiskové NAS servery s podporou RAID, které předcházejí ztrátě dat při zkolabování jednoho disku.

Společnost I-O Data uvedla nový jednodiskový NAS RockDisk Next
i Zdroj: PCTuning.cz

V našem případě je RockDisk Next poháněn dvoujádrovou SoC jednotkou, která má k dispozici 256 MB operační paměti DDR2. Na disku dále najdeme ještě další 3 USB 2.0 porty a gigabitový Ethernet.

Na výběr budou tři verze. Základní neobsahuje žádný disk, tu pořídíte za 100 dolarů (2 400 Kč). Za verzi s 2TB pevným diskem následně dáte 198 dolarů (4 700 Kč) a 3TB verze stojí 249 dolarů (6 000 Kč).

Zdroj: techPowerUp!

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama