vyvojarske-sony-ps4-amd-trinity-blu-ray-mechanika-a-16gb-operacni-pamet
Novinka Vývojářské Sony PS4: AMD Trinity, Blu-ray mechanika a 16GB operační paměť

Vývojářské Sony PS4: AMD Trinity, Blu-ray mechanika a 16GB operační paměť

Ondřej Košťál

Ondřej Košťál

3. 11. 2012 06:00 21

Vývojáři dostali druhou verzi připravované konzole, na kterých mohou testovat, připravovat a optimalizovat svoje budoucí hry. Co se v ní ukrývá?

Reklama

Sony neustále pracuje na své next-gen konzoli, již čtvrtém PlayStationu. Avšak herním studiím se již začaly rozesílat vývojářské verze, tedy kompletní funkční hardware, pro který můžou začít vyvíjet své hry. Zdroj blízký serveru VG 24/7 pak prozradil nové informace o tom, co se uvnitř bude nacházet. V první řadě zmínil, že se jedná v podstatě jen o modifikovaný počítač. Dokonce vývojářský kit dorazil v jakési počítačové skříni. V lednu vyjde předposlední testovací verze, která bude mít velice blízko finálním specifikacím. Pojďme se tedy podívat, co se uvnitř nacházelo.

Co je již delší dobu známé, že se bude jednat o platformu AMD. Konkrétněji půjde o derivát APU Trinity A10 od AMD, vyráběný 32nm výrobním procesem a čtyřmi jádry. Otázkou pak zůstává frekvence. Vedle by měla být ještě dedikovaná grafická karta, ale o té se nyní nehovoří. Je tedy možné, že už zde žádná grafika podobná Radeonu HD 6770 vyskytovat nebude. Nicméně celý systém nemá problém s hrami v rozlišení 1920 × 1080 při 60 snímcích za sekundu a 3D.

Vývojářské Sony PS4: AMD Trinity, Blu-ray mechanika a 16GB operační paměť
i Zdroj: PCTuning.cz

V herní konzoli Orbis (Sony ji prý zatím nikdy nepojmenovalo jako PlayStation 4) dále bude Blu-ray mechanika a 256GB disk. To bude standard. Podle kapacity by se dalo uvažovat, že by se mohlo jednat o SSD. Zajímavá je pak velikost operační paměti, která u vývojových verzí činí 8 nebo 16 GB! Co se týče konektorů, tak ty budou stejné jako na PS3. Bude mít WiFi, Ethernet a HDMI. Na závěr informátor dodal, že hardware není vyrobený v Japonsku.

Finální vývojové verze budou v létě příštího roku, oficiálně představena by pak měla být v průběhu E3 v Los Angeles, která se bude konat 11.-13. června 2013. My můžeme jen čekat, co se v další verzi změní, odpadne nebo přibude.

Zdroj: VG 24/7

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama