jachta-steva-jobse-byla-dostavena-jmenuje-se-venus
Apple Novinka Jachta Steva Jobse byla dostavěna, jmenuje se Venus

Jachta Steva Jobse byla dostavěna, jmenuje se Venus

Jaroslav Lexa

Jaroslav Lexa

30. 10. 2012 13:00 17

Skoro 80 metrů dlouhá jachta se bohužel nejmenuje iYacht, nýbrž dostala mnohem poetičtější název - Venus. Je vyrobena z lehkého hliníku a může se pyšnit třeba i 3 metry vysokými okny obepínajícími můstek.

Reklama

Venus, která je prošpikovaná gadgety od společnosti Apple, byla již spatřena na vodě. Bylo to u nizozemského města Aalsmeer. Jachta je tedy kompletní, nicméně její cenu, ani kdy vypluje na svou první plavbu nevíme.

Jako výraz díků za odvedenou práci věnovala rodina Stevea Jobse lidem, kteří se na stavbě podíleli, děkovný lístek a také speciální iPod shuffle, jehož podobu bohužel neznáme.

Jachta Steva Jobse byla dostavěna, jmenuje se Venus
i Zdroj: PCTuning.cz

V knize Waltera Isaacsona se Jobs zmiňuje že ví, že je možné že umře a zanechá Laurene (Jobsovo ženu) s napůl postavenou lodí. Ale musí v tom (ve stavbě lodi) pokračovat. Pokud by přestal, bylo by to přiznání toho, že umírá.

Jobs se zabýval stavbou lodi, či spíše jejím designem, až do své smrti způsobené rakovinou slinivky břišní v říjnu 2011.

Jachta Steva Jobse byla dostavěna, jmenuje se Venus
i Zdroj: PCTuning.cz

Nizozemská společnost Feadership na lodi dále pracovala a společně s francouzským designérem Philippem Starckem, který vybavil interiéry, loď dokončili.

Zdroj: vr-zone

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama