google-predstavi-android-4-2-a-novy-nexus-29-rijna
Novinka Google představí Android 4.2 a nový Nexus 29. října

Google představí Android 4.2 a nový Nexus 29. října

Mirek Kočí

Mirek Kočí

19. 10. 2012 14:30 7

Nová verze operačního systému Android bude představena v pondělí 29. října. Tisková konference se letos uskuteční v americkém New Yorku. Od Googlu se očekává, že odhalí také nová zařízení s označením Nexus. Mobilů s čistým Androidem by letos mělo být představeno více.

Reklama

Speciální akce se uskuteční v ten samý den, kdy slavnostně odhalí svůj nový systém Windows Phone 8 Microsoft. Ten novináře pozval do San Franciska.

V New Yorku by své referenční Google telefony mohli představit výrobci LG, Sony a HTC. Informace o Nexusu 4, který vychází z nedávno uvedeného LG Optimusu G, plní stránky technologických serverů v posledních dnech poměrně často. Běloruský server Onliner dokonce předsériový vzorek stihl otestovat.

V telefonu se má nacházet SoC jednotka Snapdragon S4. Zadnímu krytu dominuje osmimegapixelový fotoaparát s LED. Nexus 4 by mohl přijít také s bezdrátovým dobíjením, na nějž nedávno upozornila se svými novými Lumiemi společnost Nokia.

Mimo nových mobilů a operačního systému snad Google přijde i s novou strategii ve vztahu k výrobcům telefonů. Tisková konference bude přenášena živě na videoportálu YouTube.

Google představí Android 4.2 a nový Nexus 29. října
i Zdroj: PCTuning.cz

Zdroj: The Verge

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama